Veiligheid is noodzakelijk voor elk bedrijf; hoe kunt u immers winstgevend zijn als u uw bedrijfsmiddelen niet kunt beschermen? Gelukkig zijn videobewakingssystemen intelligenter en effectiever dan ooit. De beste camera’s bieden nu computerachtige functies en functies, zoals bewegingssensoren en automatische mobiele meldingen. Bij sommige kunt u zelfs automatisch direct contact opnemen met de wetshandhaving als dat nodig is. De technologische ontwikkeling heeft ook geleid tot efficiëntere manieren om de opname en opslag te beheren. Nu hebben eigenaren van kleine bedrijven toegang tot enorm krachtige bewakingssystemen tegen relatief betaalbare prijzen.

Als het gaat om het kopen en implementeren van een nieuw systeem, maken de meeste leveranciers een grote mate van aanpasbaarheid mogelijk, wat betekent dat u een systeem kunt aanpassen aan de specifieke behoeften van uw bedrijf. Of u nu een wijdverspreid systeem nodig hebt dat meerdere locaties kan dekken of slechts een paar camera’s om uw winkelpui te bewaken, er is een oplossing voor iedereen. Weet u niet zeker waar u moet beginnen? Hier is onze kopershandleiding voor videobewaking 2018 om de onderdelen van videobewakingssystemen te helpen afbreken.

Noot van de redacteur: Probeert u het videobewakingssysteem te vinden dat voor u geschikt is? Vul de onderstaande vragenlijst in en onze partnerverkopers nemen contact met u op met het juiste systeem voor uw bedrijf.

Weet u al alles wat u moet weten over videobewakingssystemen?

Voordelen van een bewakingssysteem
Voordat u zich in de details verdiept, is het belangrijk om de vele voordelen van een videobewakingssysteem op te merken. Niet alleen kunnen bewakingscamera’s criminelen afschrikken en de wetshandhaving helpen bij het snel oppakken van potentiële dieven, maar deze systemen kunnen ook de verantwoordelijkheid van uw werknemers verbeteren, u helpen de productiviteit te bewaken en soms zelfs uw verzekeringspremies te verlagen. Hoewel de aanloopkosten voor het installeren van een videobewakingssysteem een beetje steil kunnen lijken, kunnen de lange-termijn-opbrengst en de gemoedsrust de kosten wel eens de moeite waard zijn.

IP-camera’s vs. analoge camera’s
Er zijn twee primaire typen camera’s die kunnen worden aangesloten op een videobewakingssysteem: internetprotocol (IP) camera’s en de traditionele analoge camera’s. IP-camera’s zijn de modernere iteratie van analoge camera’s, en hoewel de individuele camera’s meestal iets duurder zijn, bieden ze een aantal functies die analoge camera’s niet hebben. Hier is een blik op de verschillen tussen de twee soorten camera’s.

Resolutie
IP-camera’s zijn veel krachtiger dan analoge camera’s en maken meestal opnamen van 1 tot 5 megapixel. Dat zorgt voor een ongelooflijk duidelijke beeldkwaliteit, vooral in vergelijking met de meer korrelige analoge beelden, die rond de helft van een megapixel lopen. IP-camera’s hebben over het algemeen een groter gezichtsveld dan analoge camera’s.

Video-analyse
IP-camera’s hebben ook extra functies die analoge camera’s niet bieden, zoals videoanalyse, die het mogelijk maken om mobiele meldingen te doen en automatisch op te nemen als er beweging is binnen het gezichtsveld van de camera. Dit is vooral handig voor momenten dat uw bedrijf gesloten is en u wilt weten of iemand zich binnen het bedrijfsterrein verplaatst. U kunt het systeem zo instellen dat gebeurtenissen als deze worden gemarkeerd en dat er direct meldingen naar uw smartphone worden gestuurd, samen met de opgenomen beelden van de gebeurtenis. Sommige systemen bieden ook een directe, one-touch verbinding met de lokale wetshandhaving.

Netwerkvideorecorders
Bovendien zijn IP-camera’s compatibel met netwerkvideorecorders (NVR’s), die verschillende andere voordelen bieden ten opzichte van de oudere digitale videorecorders (DVR’s) die in deze gids worden behandeld. Kortom, NVR’s nemen video van hogere kwaliteit op en maken het mogelijk om systemen veel gemakkelijker op te schalen dan met DVR’s kan worden gedaan. Voor meer informatie over videorecorders, zie de sectie hieronder.

PoE-schakelaars
IP-camera’s kunnen ook worden aangesloten op een zogenaamde “power over Ethernet” (PoE)-schakelaar, die zowel gegevens van de camera stuurt als deze van stroom voorziet. Analoge camera’s hebben daarentegen een switch nodig om het signaal van de camera te laten lopen, evenals een aparte voedingsbron, wat een complexere opstelling en meer draden betekent. PoE-switches worden over het algemeen ook beschouwd als een veiligere manier om gegevens te verzenden.

Vergelijkbare systeemkosten
Hoewel IP-camera’s over het algemeen duurder zijn dan hun analoge tegenhangers, zijn de totale kosten van een volledig IP-systeem meestal iets lager dan die van een vergelijkbaar analoog systeem. Aangezien IP-camera’s ook een breder gezichtsveld hebben, kan een IPsysteem vaak met minder camera’s werken dan een analoog systeem. Een bewakingscamera kopen? Check dan de mogelijkheden bij SDS.