Er gaat nu eenmaal niets boven buiten koken en dineren op een warme zomeravond. Als je wat quality time wilt doorbrengen met familie en vrienden en echt wilt genieten van de frisse buitenlucht, dan ben je wellicht geïnteresseerd in het bouwen van een buitenkeuken. Hierbij zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In deze blog nemen we enkele aspecten met je door. 

Denk aan de locatie

Voordat je ook maar begint met het plaatsen van de eerste baksteen, zorg ervoor dat je de juiste locatie hebt gekozen voor je buitenkeuken. Houd onder meer rekening met de windrichting en de zonnestand, en zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om te koken en te eten.

Stijl: Bepaal de stijl van je buitenkeuken

Wil je een moderne, strakke keuken of juist een rustieke, landelijke uitstraling? Houd bij het kiezen van de stijl rekening met de uitstraling van je huis en tuin, zodat je een passende esthetiek weet te verbinden en het ontwerp écht laat stralen! 

Materiaal

Zorg ervoor dat je het juiste materiaal voor je buitenkeuken selecteert. Roestvrij staal is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en onderhoudsgemak, maar onthoud dat hout ook een mooie, warme uitstraling kan geven. 

Wil je de buitenkeuken een exclusieve feel geven en een aparte ruimte maken van de rest van je tuin? De toevoeging van een robuust maar elegant hekwerk van Hekkenwereld kan een goede manier zijn om je buitenkeuken te omheinen. 

Apparatuur

Misschien wel een van de belangrijkste aspecten voor het ontwerpen van de buitenkeuken, is het bepalen welke apparatuur je wilt opnemen in je buitenkeuken. Denk aan een grill, een kookplaat, een pizzaoven of zelfs een koelkast. Houd er rekening mee dat je voldoende ruimte hebt om alles te plaatsen en zorg voor benodigde gas- of elektriciteitsaansluitingen.

Verlichting

Licht is vanzelfsprekende een belangrijke factoor voor een gezellige buitenkeuken. Vergeet dus niet om goede verlichting toe te voegen aan je buitenkeuken, zodat je ook ’s avonds kunt koken en eten. Op de website van Lantaarnwereld vind je een rijke keuze van buitenverlichtingsopties om de sfeer in je tuin te verbeteren.

Opbergruimtes

Waarschijnlijk vind je het belangrijk om de ruimte geordend en gestructureerd te houden. Zorg voor voldoende opbergruimte voor je kookgerei, borden en bestek. Overweeg het toevoegen van kastjes en lades of zelfs een ingebouwde pantry.

Overkapping

Tot slot, overweeg een overkapping boven je buitenkeuken. Hiermee bescherm je niet alleen je apparatuur tegen de elementen, maar kun je ook koken en eten bij regenachtig weer!