led tl armatuur

Wooncomfort neemt een steeds belangrijkere plaats in als we het hebben over de inrichting en afwerking van een woning. Niet alleen moet die verlichting functioneel zijn, ook sfeer en karakter spelen een grote rol in de keuzes die gemaakt worden. Led verlichting kende doorheen de jaren een grote evolutie en speelde gretig in op de wensen van gebruikers. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de populariteit van led verlichting een heuse opmars kent en dat de klassieke lampen steeds meer terrein verliezen. Dus ook op het gebied van tl verlichting wordt door de komst van led tl armatuur veel winst geboekt op energiekosten.

De voordelen even op een rijtje

Klassieke verlichtingsoplossingen verliezen zoals gezegd steeds meer terrein en daar zijn een aantal goede redenen voor aan te halen. Duurzaam, energiebesparend en sfeervol zijn alvast allemaal kenmerken die we aan led lampen en led tl armatuur kunnen toeschrijven en dat is nog niet alles. Met een breed gamma aan lampen en armaturen is het geen enkel probleem om voor ieder verlichtingsprobleem de gepaste en meest geschikte oplossing te bieden.

Led tl armatuur zorgt voor een aanzienlijke besparing

Door middel van led verlichting kan voor een gemiddelde gebruiker een besparing van 55 tot wel 60% gerealiseerd worden op de energiefactuur. In een tijd waarin alles steeds duurder wordt en de koopkracht steeds verder daalt, is dit ontegensprekelijk een enorm voordeel die de keuze om over te stappen al een stuk makkelijker maakt.

Led tl armatuur zorgt voor tot 50.000 uur sfeervolle verlichting

Met tot wel 50.000 branduren is led verlichting zonder de minste twijfel de meest duurzame verlichtingsoplossing van dit moment. De lampen mogen dan wel iets duurder zijn in aankoop, met deze veel langere levensduur komen led lampen als goedkoper uit de bus dan de klassieke lampen. Al je deze langere levensduur dan ook nog eens samen rekent met de energiebesparing, weet je alvast zeker dat dit naar kostprijs toe een goede zaak is voor iedere gebruiker.
Waar led lampen vroeger een eerder koelere aanblik gaven, is dit gelukkig met de nieuwe generatie lampen volledig verleden tijd. De warme kleuren zorgen voor sfeer en een gezellige omkadering. Vandaar ook dat led lampen ook een prima oplossing zijn voor woonkamers en slaapkamers bijvoorbeeld die minder nood hebben aan sterke en functionele verlichting, maar de bewoner een echt thuisgevoel moeten geven.

Een Led tl armatuur is geschikt voor hoge plafonds

Led tl armaturen zijn voor iedere toepassing erg geschikt, zo ook voor ruimtes met hoge plafonds. Er  moet niet ingeboet worden aan lichtsterkte en sfeer en de functionaliteit blijft optimaal behouden op iedere hoogte. Met de pro versies en de verschillende beschikbare lichtsterktes kan voor iedere ruimte precies de geschikte verlichting gekozen worden.

Een Led tl armatuur is een veilige verlichtingsoplossing

Led lampen worden, in tegenstelling tot klassieke lampen, niet extreem warm. Dit zorgt er op verschillende vlakken voor dat we hier kunnen spreken van veilige verlichting. Er is geen risico dat materialen die zich naast de armaturen bevinden door de hitte beginnen smeulen of zelfs effectief branden. Voor woningen waar kleine kinderen of huisdieren rondlopen, is dit uiteraard ook groot voordeel omdat zij zich in alle onstuimigheid niet aan de lampen en armaturen kunnen verbranden en hier littekens aan overhouden.