Een dakdekker is super handig als je iets van schade hebt opgelopen aan je dak. Dit kan zijn omdat het dak al heel erg oud is en daarom aan vervangen toe is, maar ook tijdens stormen worden altijd veel daken beschadigd. Meestal hebben de dakdekkers het extra druk na een dag dat het hard heeft gestormd. Maar welke problemen lost een dakdekker eigenlijk op? Hieronder zullen we je een paar voorbeelden geven waar de dakdekker vaak mee te maken krijgt.

 

Lekkages

Het eerste probleem waar een dakdekker utrecht bijvoorbeeld mee te maken krijgt, is het oplossen van lekkages bij het dak. De dakdekkers zullen dan eerst een grondige inspectie doen om te kijken waar nou precies het probleem van de lekkage ligt. Daarna zullen ze gaan kijken wat er voor nodig is om deze lekkage te kunnen oplossen.

 

Dakpannen problemen

Dan heb je ook nog problemen met de dakpannen, het kan zijn dat er dakpannen zijn afgebroken omdat er een hele grote tak tegen aan is gewaaid, maar tijdens een harde storm kunnen er soms ook dakpannen losraken. Ze zorgen er dan voor dat er weer nieuwe dakpannen op komen te liggen.

 

Dakrot en houtrot

Als er een langere tijd een vochtprobleem is onder de dakpannen wat niet op tijd wordt opgelost, dan kun je last krijgen van dakrot. De dakdekkers zullen het verrotte hout dan vervangen voor nieuw hout. 

 

Afvoerproblemen

Als laatste heb je ook nog dat mensen bellen naar dakdekker Hilversum voor afvoerproblemen. Het is belangrijk dat het water goed afgevoerd kan worden, anders kan er namelijk schimmel en schade optreden. Meestal lossen de dakdekkers dit op door de verstopping die er voor zorgt dat de afvoerproblemen ontstaan, te ontstoppen. Hierna zal het water weer makkelijk via de afvoer naar beneden kunnen lopen.

 

Als dakdekker kom je over het algemeen veel dezelfde soorten problemen tegen, zeker na een stormachtige dag hebben deze mensen het altijd extra druk. Het meest voorkomende probleem waar een dakdekker dagelijks mee te maken heeft, zijn mensen met lekkages aan hun dak. Hierbij gaan ze eerst zoeken naar de oorzaak van de lekkage, vervolgens lossen ze deze op. Ook kunnen er dakpannen problemen zijn, bijvoorbeeld beschadigde dakpannen of missende dakpannen. Als een lekkage voor lange tijd niet verholpen wordt, dan kan er dakrot en houtrot ontstaan. Als laatste kunnen mensen ook nog de dakdekker bellen als ze problemen hebben met de afvoer van hun dak.