Een IP-camera is een ultramoderne technologie die verschillende voordelen biedt voor de bewaking van uw huis en bedrijf. U kunt deze systemen gebruiken om personen te lokaliseren die ongepaste toegang tot uw eigendom hebben gehad, daders op heterdaad te betrappen, uw kinderen te beschermen tegen gevaar en zelfs om illegale activiteiten aan te houden. Maar als u nooit hebt overwogen om een IP-camera of bewakingssysteem te gebruiken, dan zijn er vele redenen om dat te doen. Deze omvatten het volgende:

Er zijn vele mogelijkheden als het gaat om IP Camera’s.

U kunt kiezen voor een draadloos systeem, zoals NUUO, dat wil zeggen Nieuwenhof, Radvision Europe. Deze systemen worden geleverd met bevestigingen en accessoires om uw voertuig af te dekken of zelfs met een koplamp in het geval van Nieuwenhof producten. Een andere populaire optie is het bewakingssysteem van Radvision, dat ook in Europa en de Verenigde Staten zeer populair is.

Het eerste voordeel van een IP Camera Installatie is dat het eenvoudig te installeren is. Bij vrijwel alle systemen kunt u deze aansluiten op uw IP-netwerk. U hoeft niets te configureren op uw PC – het systeem en al zijn verschillende componenten worden automatisch geconfigureerd op uw router. Dit zorgt voor een zeer eenvoudige installatie.

Een ander voordeel van IP Camera Installatie is dat u de beelden kunt bekijken via uw TV of monitor, via een PC op afstand of via uw LAN (local area network). U hoeft zich dus nooit meer zorgen te maken over het feit dat u in het donker bent terwijl u uw eigendommen bewaakt. Dit kan een groot voordeel zijn als u een bedrijf heeft en altijd wilt inchecken bij werknemers – bijvoorbeeld als u eigenaar bent van een uitzendbureau en potentiële kandidaten wilt controleren voordat u een beslissing neemt over het aannemen van hen. U kunt eenvoudigweg met uw pc inloggen op uw account en de opnames bekijken.

Een andere mooie eigenschap van IP Camera Installatie is dat het naadloos aansluit op Skype en andere VoIP-toepassingen. Stelt u zich eens voor dat u met Skype uw teamleden en zakenpartners kunt bellen – en dat alles in volledige afzondering! U hoeft geen verbinding meer te maken met uw computer om uw IP-camera’s te kunnen bekijken vanaf uw smartphone of tablet, of zelfs om de schoolactiviteiten van uw kind online in te checken. Met behulp van dit geweldige softwareprogramma kunt u met iedereen, waar dan ook, verbonden zijn. Dit is slechts één van de vele voordelen van het gebruik van IP-camerasystemen.

IP-camerasystemen bekijken van overal

Stelt u zich eens voor dat u live video’s van uw IP-camerasystemen kunt bekijken vanaf vrijwel elke plek ter wereld! Als u een bedrijf in Amsterdam hebt, dan zou u goed geadviseerd worden om een IP-camerasysteem in de stad op te zetten, zodat u uw productie kunt controleren en notities over uw IP-camerasysteem van overal kunt nemen. Als u thuis een internetverbinding heeft, dan kunt u uw persoonlijke laptop of smartphone gebruiken om uw camera’s rechtstreeks vanaf uw computerscherm live te bekijken. In feite is deze technologie nu vrij eenvoudig op te zetten en te gebruiken, en de meeste mensen zullen in staat zijn om het op te zetten in minder dan een uur!

Een ander prachtig voordeel van het gebruik van een  IP Camera Installatie is het gemak waarmee u toegang heeft tot de live streams. Zo eenvoudig als het uploaden van de bestanden naar uw webbrowser, bent u al bezig de IP Camera’s te bekijken van vrijwel overal ter wereld. De meeste mensen geven er de voorkeur aan om de video’s rechtstreeks vanaf hun smartphone te streamen, omdat ze op die manier kunnen besparen op de kosten van de gegevens, maar u kunt ervoor kiezen om de video’s vanaf verschillende IP-camera’s te streamen met behulp van verschillende methoden. Door te kiezen voor het streamen vanaf de smartphones kunnen gebruikers eenvoudigweg inloggen op hun account en de streaming direct vanaf hun smartphone regelen. Als alternatief kunt u er ook voor kiezen om de video rechtstreeks vanaf uw desktopcomputer of laptop te streamen.

Een van de beste voordelen van het gebruik van een IP Camera Installatie is de eenvoud van de bediening van het systeem. U heeft alleen een computer met internetverbinding en een smartphone of computer met internetverbinding nodig. Als u eenmaal bent aangesloten, kunt u kiezen welke IP Camera’s u wilt monitoren, de modus wijzigen, uw IP Camera’s selecteren en direct beginnen met het opnemen van uw beelden. Zo eenvoudig is het!